SHARP ELEVEN ELECTRIC BAND - DONKEY DANCE

De Sharp Eleven Electric Band is het geesteskind van bandleader Jorre Reynders (sax, composities) en biedt een frisse aanpak met dit eerste album in een poging om 'oude gewoonten' in het fusion-jazz genre te transformeren naar eigen muziek van nu. De jonge band met aansluiting in zowel de jazzwereld als de huidige pop/rock scene brengt als het ware neo-fusion.

De titel Donkey Dance is een knipoog naar dat eclectisch geheel van invloeden, onder het motto 'verwacht het het onverwachte'. Keywords hierbij zijn melodieuze kracht, improvisatie, krachtige grooves, punchy electronics. Seventies fusion-jazz vertaald van de seventies naar een eigenzinnige elektronische, hedendaagse sound met geluiden uit de jazz, rock, funk en soul.

Jorre volgde een jazzopleiding aan het Conservatorium Maastricht, en de composities van Chick Corea en de Brecker broers waren een vroege inspiratie in zijn leven. De band bestaat verder uit Timothy Pedone (gitaren), Andy Willems (toetsen), Ozan Bozdag (bas) en Gerry Reynders (drums).

De knappe single 'Instrumentalism' geeft een aanduiding van de totaalaanpak van het het album. Besluiten doet dit album op een vrolijke manier met het ritmische feest 'Happy Ending'.

Marc Vos

 

 

Artiest info
   
 

label: Edge effect

video